Kurser

Studio Danza erbjuder många olika dansstilar. Här kan du läsa om vårt utbud! Det finns något för hela familjen. Hos oss kan du dansa från 2 års ålder och därefter så länge kroppen orkar och vill! Nu är det upp till dig att välja kurs. Alla våra danslärare ger sin egen flavour på dansen och ingen undervisar enligt förprogrammerade koncept. Alla danslärare gör sina egna koreografier. På våra kurser går du i samma grupp hela terminen och läraren kan därför bygga upp koreografier och teknikövningar under terminens gång.

Balett

Vi jobbar på det klassiska sättet med en uppvärmning vid stången, sedan grundövningar mitt på golvet som byggs upp till svårare kombinationer för att sedan avsluta med Grand allegro, stora hopp över hela salen!

Kläder, vad ska man ha på sig? Tighta kläder och teknik-balettskor (strumpor går bra de första gångerna). Om du har långt hår ska det vara uppsatt i balettknut.

Barnbalett

Barnbalett är en klassisk balettklass som är anpassad till barnens nivå där man genom danslek tränar och utvecklar barnen koordinationsförmåga, motorik, balans, hållning och styrka. I barnbaletten möter barnet baletten för första gången. Vi tränar motorik, rytmkänsla och musikalitet. Ett viktigt inslag i lektionerna utgör improvisation och danslek som utvecklar barnens dansglädje, uttrycksfullhet och rörelsefantasi. Vi lär oss grundläggande balettsteg och grundläggande arm- och fotpositioner.

Barndans

Genom lek lär sig barn som bäst. Lärandet sker alltid via lust och lek, och våra pedagoger lägger stor vikt vid att få barnet att känna sig tryggt. Det är först när de är trygga som de kan uttrycka sig i frihet. Blandningen av lek och dans är helt central. Man blir ofta förvånad över resultatet man kan nå vid rätt tillvägagångssätt. Barnets självkänsla växer och det visar sig även på många andra plan utanför danssalen.

Får man vara med som förälder? De allra yngsta, 2-3 åringarna, får ta med sig mamma eller pappa in i danssalen, men då blir den vuxne en del i gruppen och inte en åskådare.

Contemporary

Jazz och Contemporary har många liknande element. Contemporary är en mix av balett och modern dans. Här jobbar vi med teknik från jazzen och klassiska linjer från baletten samt uttryck och följsamma rörelser från den moderna dansen.

Danze

Här blandas dom rena och tydliga linjerna från jazzdansen med personlighet och groove från streetdance. Resultatet blir en tuffare jazzdans som dansas till allt från pop till hiphop.

Danze Jam

För er som vill damma av de gamla dansskorna och släppa loss. Här testar vi att dansa olika stilar, inga förkunskaper krävs.

Danze Kidz

Med musik och danssagor tar vi fram förmågan att ta in känslan i musiken och på ett lekfullt sätt tar vi även fram dansteknikens grunder. Målet är att utveckla barnets koncentration och rums-/kroppsmedvetenhet.

Feminine Vibe

Feminine Vibe fokuserar på att lyfta fram kvinnliga kroppsuttryck t.ex. genom att ta plats och visa styrka ofta genom att vara sassy, girly eller bara kaxig genom ditt eget kvinnliga uttryck. Lektionerna baseras i första hand på stilen "commercial". Feminine Vibe kan även ha inslag av dancehall, hiphop och jazz. Varje lärare sätter sin egen prägel på rörelserna och musiken som används. Stilen ses ofta i musikvideos och typiska artister är t ex Beyoncé, Lady Gaga och Rihanna.

Girly style/Girly Hiphop

En feminin dansstil, som har blivit mycket populär de senaste åren. Feminine vibe möter hiphop. Stilen ser man i de senaste musikvideorna. Givetvis alltid formad för att passa åldern på klassen.

Hiphop/Street

Hiphop är en bred term som rymmer allt från svänget i afrikansk dans till robotlika isolationer av kroppsdelar. Termen står för både dans, rap, battles och har sitt ursprung i Bronx, New York på 70-talet. En bred kultur som snabbt spred sig över hela världen. Old school eller New school? Hos oss är det läraren som bestämmer stilen på klassen.

House

Givetvis dansar man till housemusik, och det viktiga är att hitta rätt sväng till musiken. Salsa, stepp, jazz och afro är alla ingredienser i denna underbara soppa. En lekfull dans som uppmanar till freestyle.

Jazz

Jazzen hämtar sin grundteknik från balett och förenar det med afroamerikanska rytmer. Du ser ofta jazzdans på scen i musikaler, revyer och klassiska filmer. Klassen inleds med en grundlig uppvärmning, därefter diagonaler där vi tränar specifika teknikmoment, för att sedan avslutas med en koreografi. Förvänta dig en blandning av all sorts musik.

Mixstyles

En klass där vi arbetar med olika stilar, allt ifrån contemporary till hiphop. För att ta denna klass har vi som krav att man också går någon kurs med dansteknik, t ex balett, jazz eller contemporary.

Musikaldans

Här dansar vi till musik ur de stora Broadway musikalerna. Mycket känsla och karaktär.

Ragga / Dancehall

Detta är en traditionell och energisk dans från Jamaica, och stilens popularitet har spridit sig till musikvideos, scener och klubbar. Den utvecklades under 70-talet och har sedan dess blivit blandad med influenser från hiphop. Stämningen är alltid på topp på dessa klasser, det är här man släpper alla hämningar och ”skakar loss”.

Seniorbalett

För vuxna i alla åldrar som längtar efter att dansa balett, vill förbättra sin hållning, balans, koordination och smidighet. Inga förkunskaper krävs. Till vacker klassisk musik lär vi oss balettens grunder och rörelsespråk.

Seniorfunk

För vuxna i alla åldrar som längtar efter att dansa, vill förbättra sin styrka, balans, koordination och smidighet. Inga förkunskaper krävs. Till härlig gammal soul- och funkmusik dansar vi loss.

Streetfunk

Streetfunk är en blandning av flera funkrelaterade streetdance-stilar från gatan och från klubbar, som även innehåller influenser från jazzdansen. Stilen är rytmisk och ”groovig” och präglas mycket av den musik man dansar till, d.v.s. funk och RnB.

Streetjazz

Streetjazz ligger någonstans mitt i mellan hiphop och jazz. Stilen kombinerar svänget och rytmiken från hiphopen med jazzens renare linjer. Vi fokuserar på koordination och på att hitta rätt dynamik. Om man skulle översätta stilen till musik skulle man säga POP! Känsla för feeling helt enkelt!